Ključni detalji

 1. ŠTA DA OČEKUJETE
  Mešavinu modernih tendencija i staromodnog šarma.
 2. ŽIVOTNI STIL
  Životni stil koji slavi fina životna zadovoljstva, opušten ritam u kome se zaista može uživati.
 3. NEOČEKIVANA PRIVLAČNOST
  Atrakcije u blizini, avantura i slikoviti pejzaži
 4. ZALJUBIĆETE SE U…
  U spokoj koji pružaju parkovi u francuskom stilu, kulturna dešavanja i duge letnje večere na Promenadi.

DALJINA

Iz Beograda 2:15min, iz Novog Sada 3h
Iz Niša 1:15min

GRANICE

Dolina Zapadne Morave, Ibra, Željin,
Stolovi, Kopaonik

Vrnjačka Banja

Vrnjačka Banja je najvece i najpoznatija banja u Srbiji i kraljica kontinentalnog turizma.Banja se nalazi u centralnoj Srbiji, oko 200 km južno od Beograda. Klima je umereno kontinentalna, srednjom godišnjom

temperaturom od 10,5°C. Najveće bogatsvo Vrnjačke Banje su njenih sedam izvora: Topli mineralni izvor, Snežnik, Slatina, Beli izvor, Borjak i Vrnjačko Vrelo, koji su poznati još od rimskog doba.

Koreni naselja se nalaze još u rimsko doba. Vrnjackom toplom mineralnom izvoru u vremenu od II do IV veka Rimljani su izgradili svoje lečilište na oporavak su dolazili legionari V legije Flaviana i VII legije Klaudiana, kao i romanizovana plemenska aristokratija starosedelaca.

Šta da očekujete

Mešavinu modernih tendencija i staromodnog šarma.

Banja je fuzija modernih tendencija razvoja i  mondenskog šarma prošlih vremena. Moderna vizija i zdanja  nam donose nove prilike za kvalitetniji život, dok autentučna arhitektura prošlih vremena najbolje oblikuje upečatljiv doživljaj samog grada. Dihotomija vanvremenskog i modernog je stvorila nov duh banje. U biću banje ćete pronaći fini balans energija mondenskog doba podređenog odmoru i uživanju i moderne težnje za upotpunjenim iskustvom.

Životni stil

Životni stil koji slavi fina životna zadovoljstva, opušten i okrepljujuć ritam u kome se zaista može uživati.

Banja ceni zaboravljene ali jednostavne luksuze u životu-finu hranu, okrepljujuć spa i kvalitetno vreme koje oblikuje neponovljivo iskustvo življenja. Očekujte da vidite svoje prijatelje kako ležerno ispijaju kafu u toku jutra, voze bicikl do pijace, opuštaju u spa centru ili uveče šetaju promenadom uživajući u italijanskom sladoledu. Vreme ovde ne stoji, ali ne požuruje nikog i pruža priliku da istinski uživate u malim zadovoljstvima i volite sebe zbog toga.

Neočekivana privlačnost

Atrakcije u blizini grada i slikoviti avanturistički sadržaji.

Okruženje pruža bogato istorijsko nasleđe i brojna mesta koja treba posetiti uključujući manastire, utvrđenja i neponovljiv krajolik. Planina Goč je omiljeno mesto lokalaca za izlet, pešačenje ili uživanje u pogledu na okolinu i neverovatno noćno nebo. Ako se upustite u pravu avanturu u okolini se možete susresti sa divljim konjima i osetiti okrepljujuću prirodu kojoj ćete se uvek vraćati.

Zaljubićete se u…

U spokoj parkova u francuskom stilu, kulturna dešavanja i duge letnje večere na Promenadi.

Šetnje parkovima i jednostavno uživanje u trenutku na klupi su zaštitni znak banje.Parkovi će potpuno prigušiti gradsku vrevu sa bilo kog meridijana. Značajan kulturni program garantuje solidnu kulturnu bazu tokom čitave godine. Čuveni godišnji karneval, najbolji muzički festival u ovom delu zemlje, koncertna sezonu u Zamku kulture i Letnjoj pozornici, filmski festival, gostujuće pozorišne predstave i književne večeri. Sveže letnje večeri su stvorene za finu kuhinju na promenadi pod vedrim nebom i ponudu vinarija obližnje župe. Banja pruža fini balans između tradicionalne i moderne kuhinje.